piip piip...piip piip
1 uusi viesti.

Sanni: lähetkö kahville? ei olla nähty aikoihin, ois kiva jutella.

ok. monelta ja missä?

Sanni: oisko jaavassa tunnin päästä. nähdään siin edessä.

ok.

Tunnin päästä kiirehdin kahvilan ovea kohden. Myöhästyin junasta ja nyt olen jo viisi minuuttia myöhässä. Sanni seisoo korkokengissään kahvilan ovella, tupakka huulessa.

-Moi, sori kun oon myöhässä
- Ei se mitään, eihän tässä kai kiire ole. Mennäänkö sisään?
Sanni tumppaa tupakan korkonsa alle.


Macchiato, cafe latte, espresso, reilu kauppa, cappucino, frappucino. tavallinen kahvi 2 euroa.

- Yksi cafe latte kiitos...
- Otatko makusiirappia....tumma vai vaalea paahto?
- Ai niitä saa eri makuisina....mitä teillä on?
- Kookos, ananas, suklaa, kardemumma, vanilja, minttu........

Loput katoavat jonnekin hälinään.

- No ihan vaan tummaa paahtoa. ei makuja.
- Rasvatonta maitoa vai tavallista?
- Ihansama.....
- Hetkinen......neljä euroa kiitos.

Menemme saaliinemme ikkunapöytään istumaan. Ikkuna täyttää koko seinän ja ulkona ihmiset juoksevat joka suuntaan. Välillä joku poikkeaa kiireisen näköisenä sisälle hakemaan pahvimukillisen kuumaa juomaa. Kaikissa pöydissä tuntuu istuvan joku. Teinityttölauma kaakaoineen istuu nurkkapöydässä ja kikattelee uusimman Cosmopolitanin tarinoille. Kaksi nuorta miestä kannettavine tietokoneineen keskustelee päät yhdessä hörpäten cappucinojaan. Tyylikkäästi pukeutunut nainen istuu kauempana vierellään kasa paperisia ostoskasseja. Ciabatta vuohenjuustolla ja tomaatilla sekä pestolla kulkee lakattujen kynsien koristelemissa käsissä kohti suuta, ja kookoshunajalattevaaleallapaahdollajarasvattomallamaidolla kyydittää sitä.

- Joo, no mitä kuuluu, Sanni kysyy.
- Mitäs tässä...töitätöitä.
- Aijaa...no mulla on ollut taas masennusta. Ei oikeen jaksas missään käydä ja silleen. Otson kanssakin menee varmaan taas poikki........

Tunnin kuluttua pöydällä oleva punainen kännykkä alkaa soittaa jotain tutun kuuloista kappaletta. Sanni vastaa ja keskustelee hetken.

- No, mun pitää nyt mennä. Otso venaa mua jo S-marketin luona. Mennään kotiin laittaan safkaa. Mut oli kiva nähdä ja soitellaan.


Jään istumaan jäähtyneen kahvin loppuni kanssa ikkunapöytään.  Hetken kuluttua pukeudun ja lähden kotia kohden.

Hellan vieressä pöydän nurkalla seisoo kahvinkeitin tyhjänä. En edes muista koska olisin viimeksi keittänyt enempää kuin kupillisen jonka ehtii kulauttaa minuutissa ennen töihin lähtöä.
Alan leipoa pullaa. Illalla soitan äidin ja isän kylään. Jos vaikka siskokin tulisi perheineen. Keitän Juhla Mokkaa...täydet kymmenen kupillista.