"meidän äiti tekee teidän äitien ruuat" tokaisee pikkuneiti hiekkalaatikolta isojen lasten uhitteluihin. mutta meidänpä isin ruokia teidän äiti ei tee!! kun tyttäret päättivät myöhäisteini-iässä, että lihan syöminen on epäeettistä, päätti isi kokeilla samaa. ja ryhtyi kasvissyöjäksi. ja sillä tiellä on yhä. ilman isiä nuoret neidot saattaisivat kärsiä anemiasta tai muusta puutostaudista. isi nimittäin opettelee uusia ruokalajeja, jo siis ainakin kahdeksan vuoden ajan mitä tuosta kasvissyöntismin aloittamisesta on kerennyt kulua. ja isi opettaa mielellään tyttöjään kokkaamaankin, vaikka ovat pois lentäneet. isi aina soittaessaan kysyy, että olethan syönyt tarpeeksi.

kun olin pieni olin kamala. haastoin riitaa siskon kanssa. olin laiska. ja mikä pahinta, pöllin isin lompakosta rahaa. anteeksi isi! isi kyllä huomasi sen, ja sain kuulla kunniani. silti se jaksoi rakastaa...ja antaa rahaa kun osasin sitä pyytää.

reissaajansielun sain isiltä. isi vei minut 14 kesäisenä reilaamaan. mentiin tuolla ympäri eurooppaa rinkat selässä. ja siitä se sitten lähti. lähes kaikki lomat on pitänyt mennä viilettää ties missä kavereiden kanssa ja yksin. silloin tällöin tiliä tarkastaessa huomaa, että siellä on uusi tallennus. viestinä: "tässä sulle ruoka rahaa. pärjäilehän. t. isi-M". niin se siis pitää rappiolapsestaan huolta, vaikka se ei ole edes paikalla.

minun kaverit kaikki aina puhuu meidän isistä. kuinka kiva se on. jo pienenä kaikki tykkäsi ola kylässä kun meillä on niin hauska isi. se kertoo vitsejä, ja on muutenkin aina avoin kaikkia kohtaan. nytkin yksi kaveri joka asuu isin naapurissa, kertoilee aina kun se näkee isin kaupassa ja käy sen kanssa juttelemassa. ne on aina kaikki kaverit meille tervetulleita, vaikka joulun viettoon jos tarve on.

meidän isi ei huolehdi, vaan se luottaa. se ei toru eikä jäkätä...joskus toki ihmettelee nuorten naisten päähänpistoksia. mutta sehän nyt on luonnollista. isi aina toteaa, että tiedät itse mikä on parhaaksi. toki se on huolissaan välillä kun tytär tekee uhkarohkeita reissujansa, mutta silti se luottaa.

meidän isi ajaa töihin pyörällä joka päivä. vuoden ympäri. paitsi jos on myrsky. ja sillä on yhteen suuntaan työmatkaa jotain 20 kilometriä! isi on aika hyvässä kunnossa siis. ja se päätti vähän parantaa kuntoaan myös ja vähensi oluen juontia ja lopetti juuston syönnin. sitten se vähän laihtui. mutta onneksi sillä on isille kuuluva pieni maha vielä jäljellä. pienenä aina nukuin päiväunet isin masun päällä.

isi tykkää jääkiekosta ja formulasta ja jalkapallosta. vaikka minä en ollenkaan tykkää urheilusta, annan isille laatuaikaa TV:n edessä ja katson sen kanssa pari matsia. se tykkää siitä, vaikka tietääkin että en niin urheilusta välitä. ja minäkin tykkään. on kiva olla sillain isin kanssa. tai sitten me tehdään yhdessä sudokuja. isi on vaan aikalailla parempi siinä kuin minä.

minä sitten tykkään meidän isistä. parempaa en olisi voinut saada. liian harvoin se tulee vaan ääneen sanottua.